ХОТЕЛЪТ разполага с 16 двойни стаи, 2 тройни стаи, Студио и Апартамент. Всяка стая разполага със санитарен възел, кабелна телевизия, локално парно, безжичен интернет. Спокойствието в село Царева Ливада, приятният и лечебен въздух ще допринесат за вашата незабравима почивка, семейна ваканция или фирмен семинар.

Хотелът разполага още с:

  • УЕЛНЕС ЦЕНТЪР – в момента е в процес на изграждане
  • КОНФЕРЕНТНА ЗАЛА – оборудвана с мултимедия и безжичен интернет,
    капацитет – 50 места.
  • ФИТНЕС – просторна зала за поддържане на добро здраве и физическа форма.

История:

Селището е възникнало през 18-19 век, но укрепва с построяването на ж.п. линията Русе – Стара Загора в началото на 20 век като става важен ж.п. възел.

Според преданието, по времето на Цар Иван Асен II над селото около махала Нейчевци е бил летния дворец на царя. До днес мястото се нарича Градът и е чест обект на иманярски набези. Отново според легендата, на ливадите в падината под селото са пасли конете на Асеневци. От там е произлязло и името на днешното село – Царева ливада. Платото до селото е историческата местност Стринава. То е по-трудно достъпно и в Средновековието е укрепено като стратегическа твърдина. Днес са запазени останки от крепостни стени и основи на сгради. Едно от укрепленията, открити в района – на 2 км северно от с. Царева Ливада, е идентифицирано с крепостта Стринава (Царовището), споменавана от византийски писатели, във връзка с боеве, станали там. Тук е легендарното място където са родени братята Асен и Петър от майка куманка и баща българин, и по-късно те често идват в Стринава на почивка и лов която им е била като лятна резиденция. Заедно с принадлежащите на укрепения район още три крепости – Боруна, Куклата и Калето, тя е играла важна роля в отбраната на Втората българска държава. Някои от тези крепости имат троен ред стени, дебели до 2 метра. В околността са намерени монети, стрели, копия, мечове, катинар тежащ 13 kg. Това са безспорни доказателства за интензивен живот. Около Стринавското плато с площ около 5-6 квадратни километра, ареалът чак до Трявна изобилства с имена на местности като Цар Асеник, Цар Каоляник, Царюви бахчи, Царското, Стърната, Цар Асенова пътека, самото село Цареви ливади и т.н.

През 1949 година селото е прекръстено на Върбаново в чест на комунистическия партизанин Върбан Генчев. Старото име е върнато през 90-те.